Facebook Pixel

Ølgær til brygning - Uden det ingen øl. Ølgær ser ikke ud af meget når du køber det, men det er nok den vigtigste ingrediens du køber til din øl. Der findes to hovedgruppe af ølgær til brygning. Du har mulighed for at købe i flydende og tørret form. Den letteste ølgær til du bruge som fx. ny brygger er tørgær. Den er meget lettere at have med at gøre, og der er ikke noget krav til at lave en gærstarter. Hvis du derimod brygger med flydende gær, så er det en rigtig god ide at lave en gærstarter, så du er sikker på at have gær nok til en god gæring.

Ølgær skal opbavares på køl indtil det kan bruges. Hvis du brygger på tørgær, så tag din gær ud af køleskabet når du starter med at brygge, så kold gær ikke får et chock når det kommer i din urt. Hvis du brygger på flydende gær, så start et par dage før med at lave en gærstarter, så får du det bedste resultat. 

Fordelen ved at brygge med den flydende gør er, at udvalget er større, og det er lettere at ramme den helt rigtige smag du finde i "den øl du drømmer om at brygge"

Gær

Vare 13-18 af 18

Page

Vare 13-18 af 18

Page